KOMMANDE EVENEMANG

oktober 2020
december 2020
januari 2021
Inget evenemang hittades!

TILLBAKABLICK

Halloween 2019

RNhobby tillsammans med Omtänksamma Kristinehamn arrangerade under höstlovsveckan (v.44) 2019 ett pysselevent med tema Halloween.
Lokalen var pyntad. Det bjöds på läskig men mumsig fika och temaenlig musik spelades i bakgrunden medan man pysslade.
Allt för upplevelsen.
På borden kunde man hitta pysselmenyer där allt pyssel man kunde göra var specificerade med tid - passande ålder - och var i skåpet/hyllan man kunde hitta materialet för det specifika pysslet.
Man hämtade allt material som var strukturerat och upplagt i ett skåp/hylla för att enkelt hitta det man behövde.
Under tre dagar var detta evenemang öppet och många besökare kom. Det var allt som allt ett uppskattat event av både arrangörer och besökare.

Julpyssel 2019

RNhobby tillsammans med Omtänksamma Kristinehamn arrangerade under tre söndagar (advent) i december ett julpysselevent.
Lokalen var pyntad julfint. Det bjöds på glögg och pepparkakor. Julmusik spelades i bakgrunden medan man pysslade, och tomten kom på besök och delade ut presenter till besökarna.
En härlig julstämning rådde.
Det fanns mycket att välja på i pysselväg; Slå in och och lacka paket, tillverka juldekorationer som halmbockspinnar, smällkarameller, flätade hjärtan och garntomtar. Man kunde stöpa ljus och måla gipstomtar.
Evenemanget fick mycket lovord av besökarna som värmde i hjärtat på arrangörerna.

Utemålning - augusti 2020

Under en varm och härlig augustidag 2020 arrangerade RNhobby och Kristinehamns konstmuseum en utemålningsaktivitet för barn mellan 4-12 år.
Dagen var uppdelad på två tillfällen med de mindre barnen på förmiddagen och de äldre barnen på eftermiddagen.
Under dagen fick barnen prova på att måla tavlor på ett sätt som många inte hade gjort förut; spraymåla
Genom att spraya en vattenblandad akrylfärg på tavlorna så blev det många häftiga effekter. Ingen tavla blev den andra lik. Ett motiv gjordes sen genom att stämpla tavlan med baksidan av en PET-flaska.
Barnen fick även prova på att experimentera med såpbubblor. Ett såpbubbelrecept var blandat med färg så att man kunde "måla" med bubblorna.
Ett annat såpbubbelrecept innehöll bland annat sirap som gjorde bubblorna mycket hållbara. När man blåste såpan genom en rulle med en handduk på så kom det ut tjockt stort skum. Barnen skrattade gott när de fick prova det.
En alltigenom härlig dag.
Tidningen NKP kom förbi och gjorde en artikeln om evenemanget. Den kan man läsa här: