KOMMANDE EVENEMANG

Inget evenemang hittades!

TILLBAKABLICK

Julpyssel 2021

Foto: Rebecca Nilsson Aurén
Årets julpyssel hölls hos Kristinehamns historiska och bestod av att göra snygga stjärnor och söta dekorationer till julgranen; garntomtar, smällkarameller och himmeli.
Tillsammans med stämningsfull bakgrundsmusik och fika blev pysseldagen komplett.

Halloween 2021

Foto: Rebecca Nilsson Aurén
I konstmuseets pyssellokal hade vi en mysig eftermiddag under höstlovet.
Deltagarna fick gjuta gipsdödskallar i sand för att sedan måla dem när gipset härdat klart.
Barnen gjorde även läskga monsternyckelringar av pärlor samt sydde pumpor av filttyg.

Spray- & bubbelmålning 2021

Foto: Rebecca Nilsson Aurén
Under en augustidag 2021 arrangerade RNhobby och Kristinehamns konstmuseum en uppskattad repris på förra årets utemålningsaktivitet för barn mellan 4-12 år.
Dagen var uppdelad på två tillfällen med de mindre barnen på förmiddagen och de äldre barnen på eftermiddagen.
Under dagen fick barnen prova på att måla tavlor genom att spraymåla dem med vattenblandad akrylfärg i sprayflaskor.
Barnen fick även prova på att experimentera med såpbubblor. Ett såpbubbelrecept var blandat med färg så att man kunde "måla" med bubblorna.
Ett annat såpbubbelrecept innehöll bland annat sirap som gjorde bubblorna mycket hållbara. När man blåste såpan genom en rulle med en handduk på så kom det ut tjockt stort skum. Det var en mycket uppskattad aktivitetdag.

Sandmålning 2021

Foto: Charlotte Forsman, Kristinehamns konstmuseum
"Vad roligt det var, det här vill jag göra igen" Det värmer att få höra de orden efter en mysig pysseldag tillsammans med de besökande barnen.
Under en fin förmiddag på sommarlovet fick barn i åldrarna 4-7 år skapa snygga tavlor med färg, sand och glitter. Det resulterade bland annat i tavlor med fotavtryck av sand.
På eftermiddagen flyttade vi oss in då det blev väldigt varmt ute. Sen var det dags för barn i åldrarna 8-12 att få skapa med sand, glitter och färg. De fick bland annat prova att blanda färg med sand för att få till snygga 3D effekter på sina strandtavlor.

Påskpyssel 2021

Foto: Rebecca Nilsson Aurén
Påskens pysseltema var trä vilket var väldigt passande då konstmuseet i Kristinehamn vid det tillfället hade en utställning om skogen.
Under en eftermiddag på påsklovet i konstmuseets skaparlokal fick barnen använda olika pysseltekniker med träskivor; brodera korsstygn på trä, måla och dekorera träskivor och prova på bildöverföring. Det var både utmanande och mycket roligt.

Julpyssel 2020

Foto: Rebecca Nilsson Aurén
Under eftermiddagen den 22 december pysslades det för fullt med att skapa garntomtar, smällkarameller, halmbockspinnar och julgransstrutar. Det bjöds även på pepparkakor och julmust. Och för att höja stämningen ytterligare ljöd det härlig julmusik i bakgrunden. Sammanfattningsvis var det en mysig och julig pysseleftermiddag på Kristinehamns historiska museum.

Fotograf Frida Nordin

Halloween 2020

Foto: Frida Nordin, Kristinehamns kommun
Den 27 oktober drog Halloweenpyssel-aktiviteten igång hos Kristinehamns historiska museum. Under en eftermiddag fick barnen pyssla med att sy läskiga kuddar, pärla spökliga nyckelringar och göra snygga ljuslyktor med hjälp av decoupagetekniken.
Det blev riktigt snygga skapelser och barnen visade en härlig kreativitet genom att lägga till sin egen personliga touch i sitt pyssel.

Utemålning 2020

Foto: Kristinehamns konstmuseum
Under en varm och härlig augustidag 2020 arrangerade RNhobby och Kristinehamns konstmuseum en utemålningsaktivitet för barn mellan 4-12 år.
Dagen var uppdelad på två tillfällen med de mindre barnen på förmiddagen och de äldre barnen på eftermiddagen.
Under dagen fick barnen prova på att måla tavlor på ett sätt som många inte hade gjort förut; spraymåla
Genom att spraya en vattenblandad akrylfärg på tavlorna så blev det många häftiga effekter. Ingen tavla blev den andra lik. Ett motiv gjordes sen genom att stämpla tavlan med baksidan av en PET-flaska.
Barnen fick även prova på att experimentera med såpbubblor. Ett såpbubbelrecept var blandat med färg så att man kunde "måla" med bubblorna.
Ett annat såpbubbelrecept innehöll bland annat sirap som gjorde bubblorna mycket hållbara. När man blåste såpan genom en rulle med en handduk på så kom det ut tjockt stort skum. Barnen skrattade gott när de fick prova det.
En alltigenom härlig dag.
Tidningen NKP kom förbi och gjorde en artikeln om evenemanget. Den kan man läsa här:

Julpyssel 2019

Foto: Mattias Aurén
RNhobby tillsammans med Omtänksamma Kristinehamn arrangerade under tre söndagar (advent) i december ett julpysselevent.
Lokalen var pyntad julfint. Det bjöds på glögg och pepparkakor. Julmusik spelades i bakgrunden medan man pysslade, och tomten kom på besök och delade ut presenter till besökarna.
En härlig julstämning rådde.
Det fanns mycket att välja på i pysselväg; Slå in och och lacka paket, tillverka juldekorationer som halmbockspinnar, smällkarameller, flätade hjärtan och garntomtar. Man kunde stöpa ljus och måla gipstomtar.
Evenemanget fick mycket lovord av besökarna som värmde i hjärtat på arrangörerna.

Halloween 2019

Foto: Rebecca Nilsson Aurén
RNhobby tillsammans med Omtänksamma Kristinehamn arrangerade under höstlovsveckan (v.44) 2019 ett pysselevent med tema Halloween.
Lokalen var pyntad. Det bjöds på läskig men mumsig fika och temaenlig musik spelades i bakgrunden medan man pysslade.
Allt för upplevelsen.
På borden kunde man hitta pysselmenyer där allt pyssel man kunde göra var specificerade med tid - passande ålder - och var i skåpet/hyllan man kunde hitta materialet för det specifika pysslet.
Man hämtade allt material som var strukturerat och upplagt i ett skåp/hylla för att enkelt hitta det man behövde.
Under tre dagar var detta evenemang öppet och många besökare kom. Det var allt som allt ett uppskattat event av både arrangörer och besökare.