Du visar för närvarande 3 roliga Halloweenpyssel

3 roliga Halloweenpyssel

Burkbowling

Återanvänd gamla konservburkar. Dessa har varit behållare för majs. Nu ska de bli monsterkäglor 🙂
Gör rent konservburkarna och ta bort etiketter och limrester.
Nu ska de vassa kanterna fixas till. Ta fram tång, maskeringstejp eller silvertejp och sax.

 

Använd tången till att trycka till de vassa kanterna i burkarna. Sätt tejpen över de tilltryckta kanterna och vik den över kanten av burken och klipp av det som sticker ut. Klipp några hack i tejpen för att lättare vika den över kanten.

 

Grundmåla burkarna med vit färg. ca 2 lager. Måla sedan med en valfri färg som du vill att Halloweenfigurerna ska ha. Ca 2 lager. Måla till sist detaljerna.
Ställ upp dem och använd tex en innebandyboll att rulla emot dem. STRIKE!

3-i-rad

Du behöver: 4 st pärlplattor, pärlor, strykjärn, kartong, limpistol
Pärla enl. mönstret nedan. Lägg ett bakplåtspapper över de färdiga pärlorna och stryk på bakplåtspappret tills pärlorna smält ihop. Ibland kan det färdiga pärlmotivet böja sig av att ha blivit varmt. Låt svalna en aning och lägg något tungt på det tills det svalnat helt. klipp till en kartongbit lika stor som den pärlade “basplattan”. Limma fast kartongen på ena sidan av basplattan för bättre stadga.

Tallrikslykta

Använd två papptallrikar och vänd den ena med baksidan uppåt. Klipp av en bit av tallriken längst ner. Måla ut ansiktsdetaljer och skär ut dem.

Måla med orange färg på baksidan av bägge tallrikarna. Låt torka. Vänd på tallrikarna och måla med svart färg på bägge tallrikarna. Låt torka.
Ta ett grönt papper och klipp ut en liten remsa. Det ska bli stjälken.

Rulla ena änden av den gröna pappersremsan runt en penna för att få en liten rundning. Lägg papptallrikarna med de svarta sidorna mot varandra och häfta fast den raka änden av pappersremsan mellan tallrikarna. Häfta ihop de båda tallrikarna längs med kanterna. Tänd ett led-värmeljus och ställ pumpalyktan över ljuset.

Lämna ett svar