Du visar för närvarande Emojins dag

Emojins dag

Den 17e juli är det emojins dag. Det är egentligen inte så konstigt att emojin har fått en egen dag.

Vi skickar ungefär 6 miljarder emojis varje dag och genom denna länken: http://emojitracker.com/ kan man i realtid se hur mycket och vilka emojis som skickas.

Det har gjorts en film som handlar om emojis: “The Emoji Movie”, och det finns flertal appar som är tillägnade emojis: “Emoji Quiz”, “Emoji photo sticker”, “emoji keyboard” med mera.

Emojis har kommit att bli den moderna världens nya språk. Och här: https://bit.ly/2Gg2YMH kan du prova om du pratar “emojispråket” flytande. 🙂

Jag själv använder emojis ganska sparsamt. Jag använder dem mest som ett eftertryck efter en mening som för att visa att det jag skriver är med tex en glad ton. Ibland kan det dock gå så långt att jag utan att tänka på det, slänger in en glad gubbe i ett mail som ska anses seriöst och affärsmässigt. Det går liksom inte att låta bli. Men jag har även fått samma sak tillbaka. I en vuxenvärd där det ska förekomma seriös och affärsmässig kommunikation så har det varit tabu att slänga in massa “gubbar” i det man skriver. Men det är inte lika ajabaja längre. Jag ser till exempel massor av emojis i annonser som företag gör på facebook, för att liksom få folk att få upp ögonen för just deras annons. Det blir lite mer färger och lite mer liv med emojis. Folk gillar det.

Detta är i särklass den mest populära emojin
Hjärtat ligger på andra plats

 

Emojin som skrattar så den gråter är världens mest populära emoji. På andra plats kommer hjärtat.

Det har blivit en hel del info i detta inlägg. Och vad är en pysselblogg utan pyssel? Så här kommer det:

Pärla dina egna emojis! Och om du vill så kan man limma fast magneter på baksidan, så får du magnetemojis!

 

Jag har såklart mönster tills dessa pärlade emojis som du kan ladda ner: emoji – pärlmönster

Lämna ett svar