Du visar för närvarande Höstpyssel med kottar och löv

Höstpyssel med kottar och löv

Lövtryckta figurer:

Måla hobbyfärg på baksidan av lövet med en roller, svamp eller pensel. Med baksidan menas den sida som lövens “nerver” syns och känns mest.
Pressa försiktigt ner den målade sidan av lövet mot ett papper. Dra bort lövet försiktigt och låt färgen torka.
Använd till exempel klistermärken, rullögon eller färgpennor för att göra ansiktdetaljerna. De blir superfestliga när de är färdiga.

Lövkrans:

Använd en papptallrik och klipp ut cirkeln i mitten. Det är utkanten av tallriken som ska användas till detta.
Ta fram hobbylim och pensla på tallriken och sätt fast lövet. Pensla limmet för varje löv istället för att limma hela tallriken. Limmet kommer att torka annars.
Häfta fast ett band på tallriken för upphängning.

IgelKOTTAR:

Använd dekorgummi eller papper och klipp till en cirkel. Ungefär 3 cm i diameter. Klipp ett hack i cirkeln för att kunna rulla ihop den till en kon.
Limma fast konen med hobbylim eller limpistol på undersidan av kotten.
Riv av en liten bit från ett papper. (“färdigt” svart papper eller måla pappret svart med tuschpenna.) Knyckla ihop den lilla pappersbiten och limma fast den längst ut på konformen. Detta är nosen.
Måla ögon på konen med en tuschpenna.


Klipp till en liknande bit som på bilden ovan ur papper eller dekorgummi. Detta är igelkottens fötter. Limma fast kotten på fotplattan. Den tvådelade sidan av fotplattan ska sitta utåt åt samma håll som igelkottens ansikte.

Målade kottar:

Ibland behöver man inte göra det krångligare än att helt enkel bara måla kottarna i snygga färger. Det kan räcka långt det med 🙂

 

Lämna ett svar