You are currently viewing Skogsbingo

Skogsbingo

Igår var hela familjen ute i skogen. Min sambo sprang och ena sonen cyklade. Jag och vår andra son promenerade, fotade och plockade blåbär.

Vi är 4 personer med 4 olika intressen, men va skönt att vi ändå kunde samlas och göra det var person ville. Det är lite det som är charmen med naturen. Spring, cykla eller promenera i spåren. Plocka bär eller svampar. Fotografera lite, springa omkring, insupa naturluften eller bara vara. Allt det kan vi göra samtidigt och ändå vara tillsammans.

Barn vill ju ofta vara aktiverade. De nöjer sig inte med en promenad och bara vara så som vi vuxna kan. Speciellt inte vår minsta son – han vill gärna hitta på något hela tiden, och får han tråkigt så vill han hem fortare än kvickt.

Men återigen; det är det som är charmen med naturen – med lite fantasi så kan man aktivera barnen ganska lätt med det naturen erbjuder.

Man kan även komplettera med material hemifrån – Gör ett bingo, ta med det och en penna och låt barnen utforska naturen.

Jag har lagt upp en bingomall – bara för er att ladda ner, skriva ut och börja utforska. Ladda ner den här -> Skogsbingo

Lämna ett svar